Ayhan Bora Kaplan davasında flaş gelişme. Tutuklanmaları talep edildi

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında aralarında emniyet görevlilerinin de bulunduğu 7 kişinin, Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı’ndaki işlemlerinin ardından tutuklanması talebiyle Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildiği öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik davanın ‘firari’ gizli tanığı Sertçelik’in iddiaları üzerine, “suç işlemek için anlaşmak”, “adil yargılamayı ve tanığı etkilemeye teşebbüs”, “görevi kötüye kullanma” ve “suçluyu kayırma” suçlarından başlatılan soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında gözaltında bulunan 7 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasından sonra sabah saatlerinde Ankara Adliyesi’ne sevk edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, gözaltındaki 7 şüpheli şahsın, Cumhuriyet Başsavcılığındaki ifadelerinden sonra Türk Ceza Kanunu’nun 277/1, 258/1, 283/1. maddeleri uyarınca tutuklanmaları istemiyle Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği belirtildi. 1 şüphelinin ise emniyetteki işlemlerinin sürdüğü aktarıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x