Şüpheli şekilde yaşamını yitiren Ece Kılıçaslan’ın ölümü 1 buçuk yıldır aydınlatılmadı

Cumhuriyet konuya ilişkin Kılıçaslan’ın avukatı Bilge Türköz ve Ece Kılıçaslan Acar‘ın annesi Cemile Ayfer Gürsel ile konuştu. 

Avukat Bilge Türköz otopsi raporunun gelmesinin uzun sürdüğünü belirterek, “Soruşturmanın 1. yılına yaklaşınca otopsi raporu dosyaya girdi. Otopsi raporu dosyaya girince savcı hızlı bir şekilde “eşin kasten öldürülmesi” suçlaması ile iddianameyi yazdı. Fakat ağır ceza mahkemesi, delil yetersizliği nedeniyle iddianameyi iade etti. Savcı yeni delil ekleyerek iddianamesini yeniledi. Bu sefer mahkeme yeniden iade etti. Şu an savcı ek bir rapor için adli tıp kurumuna yazı yazdı. Son 3 aydır o raporun gelmesini bekliyoruz. Dosyada bulunan gizlilik kararı nedeniyle dosya içeriğini göremiyoruz” dedi. 

“İNTIHAR VAKASI OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

“ŞİDDET GÖRÜRDÜ”

Anne Cemile Ayfer Gürsel ise, “Eşi madde bağımlısıydı. Sayın savcı saç testini yaptırdı. Metamfetamin ve amfetamin çıktı vücudundan. Madde bağımlısı olduğu için halisülasyonlar görmeye başlamış ve zaten kızımı çok kıskanırdı. Kızım ölümünden önce dayak yemiş otopside çıktı. Ece’nin çocukları da anlatıyor, o gün dövmüş ve başından kan gelmiş. Kızının anlattığına göre dövdükten sonra Ece’yi kitlemiş ve ardından bir süre sonra mutfağa giriyorlar ve Ece düşüyor. Savcıya verdiği ifade de ‘biz oturduk bütün gece kahve içtik. Ben kızıma bakmaya gittim geldim sonra geldiğimde balkonda yoktu’ diyor. O kadar çok çelişkiler var ki nasıl çıkacak ortaya bilmiyoruz, savcıyı bekliyoruz” dedi.

Kılıçaslan’ın eşinin çocuklarını göstermediğini öne süren Gürsel, “Bu çocukların madde bağımlısı babanın yanında. Bu çocuklar sabahın köründen gecenin yarısına kadar sokaklarda. Bize çocukları da göstermiyor. Kızım öldükten sonra 3 kere görebildik” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x